top of page
Søk
  • Forfatterens bildeØyvind Salvesen

Eventyr og seilas når pandemien herjer

Oppdatert: 4. okt. 2020

Helse-desertør?

Koronakrisa tok de fleste på senga. Verden stengte ned. Sykehusene omstilte seg i rekordfart. Men vi i helsevesenet ble flinke. Og befolkningen ble flinke. Resultatet ble heldigvis at helsevesenet i stor grad tilpasset seg den nye situasjonen og inntil nå unngått å overbelaste sykehusene, som jo var den store frykten. Smittevernsprosedyrer er skrevet og pasientmengden ser ut til å håndteres. Selv ble jeg godt trenet i å håndtere pasienter med mistanke om koronasmitte på sykehuset der jeg jobbet. Kolleger begynner og slutter hele tiden på sykehusene våre og det finnes rutiner for god opplæring. Det finnes derimot ikke penger til å ansette flere hender. Så når jeg nå har sluttet finnes det resurser til å ansette mennesker som kan få samme gode opplæringen i å håndtere den nye situasjonen. Siden jeg nå ikke jobber noe sted har jeg avtalt med tidligere arbeidsgiver at jeg skal fungere som en slags innbytter. Jeg har derfor stilt meg til disposisjon dersom vi opplever en ny bølge av smitte og innleggelser som gjør det nødvendig med “all hands on deck”.

En verden full av korona

Å reise rundt i en delvis stengt verden er komplisert. Heller ikke ufarlig. Men risikoen kan reduseres. Det handler om å være fornuftig, forsiktig og å følge de forskjellige myndigheters råd og regler. Innreiserestriksjoner gjelder i de fleste land - de skal selvfølgelig overholdes. Situasjonen endrer seg fra uke til uke også ute i den store verden. Dersom smittetrykket er stigende der båten er kan vi enkelt komme oss isolert videre til mindre utsatte områder. Munnbind skal brukes der det er påbudt eller oppfordret til. Håndspriten skal være med. Alle nødvendige forsiktighetsregler skal tas for å hindre at vi blir en belastning for det lokale helsevesenet. Vi reiser også alene og unngår dermed store forsamlinger på fly, tog og annen offentlig transport.


Oppfordring

Det er ikke vanskelig å se for seg at det enkelt kan fremstilles som at jeg ikke tar pandemien på alvor. Derfor ønsker jeg avslutningsvis å presisere at jeg stiller meg 100% bak myndighetenes tiltak hjemme i Norge. Det er svært viktig at alle drar i samme retning dersom vi skal leve med færrest mulige restriksjoner og med færrest mulig syke og døde. Det er ikke mange brudd på restriksjonene som skal til for at smitten kommer ut av kontroll igjen. Det vil føre til at myndighetene på nytt må innføre strengere restriksjoner, noe ingen ønsker. Følg derfor myndighetenes anbefalinger der du er, så gjør vi det her vi er.


Øyvind


82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page